Waterwratjes: desinfecteren en laten indrogen


door Yvon
Waterwratten ontstaan door en virus. Er zijn daarom ook verschillende soorten. Net als virussen is er niet één remedie tegen. Dus het belangrijkste is desinfecteren, en in laten drogen = altijd goed.
D.w.z. Betadine jodium aanstippen op elke wrat apart. Met een wattenstaafje gedrenkt in Bet.jodiumoplossing 2%. Open laten aan de buitenlucht indien mogelijk. Anders een 'gaaskous' aandoen die bij de drogist/apotheek te verkrijgen is. Zorg ervoor dat dit niet gaat plakken en anders 's avonds eerst natmaken (douche bv) en dan wederom dippen met bet.jod.opl.
Overige mogelijkheden zijn: Flamazinezalf gebruiken. Dit kan alleen via de huisarts aangevraagd worden maar zal zeer goed helpen bij hardnekkige ontstekingen.
Verder is het belangrijk om de eigen weerstand te verhogen met Vit.C 1000 mgr. per dag en extra Vitamines. Veel fruit en groentes.
Dan moet het goed komen. Zorg ervoor dat als de wratjes opengaan er direct gehandeld wordt om deze te drogen met een gaasje en met betjod.opl. in te laten drogen dus aan te stippen. Werk schoon en was de handen goed.
Ooit heeft mijn zoon hier last van gehad n.a.v. zwemmen in het Balatonmeer (Hongarije) Ik ben zelf onderzoekend verpleegkundige en had bet.jod. mee en calendula en Flamazinezalf en deed op verschillende plekjes de behandeling. De plekjes die indroogden met Bet.jod.opl.en met Flamazinezalf waren het snelst genezen. Het was wel vele malen per dag alert zijn op de lekkende wratjes omdat die nieuwe vormen.
Veel succes allen die dit lezen.
Yvon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je comment!