43 middeltjes tegen waterwratjes

Ongeveer een jaar geleden kwam ik met mijn dochter bij de huisarts terecht. Zij had namelijk allemaal kleine bultjes in haar knieholte. Ohh zei de huisarts "waterwratten" niets aan doen gaat vanzelf over.
Nu jr verder gaat het alleen maar meer worden. Tot nu toe zijn er al een stuk of 4 van die bultjes, giga zweren geworden en het kind heeft er dan echt pijn aan. Normaal veel jeuk.
Begin waren het kleine bultjes doorzichtig met beetje vocht nu rood en eromheen ook rood geirriteerde huid. De huisart kan alleen wegprikken bedenken verder niets. Is er iemand met een huis tuin en keuken oplossing. Bv zoals maizena voor waterpokken ipv mentholpoeder.
Hoor 't graag.
Monique
1
Onze 2 oudsten hebben daar ook veel last van gehad, en onze huisarts zei ook dat het vanzelf weg zou gaan. Onze oudste had ze zo ontstoken dat hij niet eens meer naar zwemles kon.
Wij zijn vervolgens naar een homeopatisch arts gegaan, en toen waren ze er allebij binnen 3 weken vanaf, en de wratjes zijn ook nooit teruggekomen. Bij de oudste begonnen de ontstekingen al binnen een paar dagen te genezen.
Renske
2
Helaas ik heb geen oplossing voor je. Ik heb geprobeerd: zinkzalf, ook op de ontstoken waterwratten, en een of andere 'alternatieve' olie (mix van Thuja, Geranium, Lavendel en Tea tree) tegen waterwratten. Beiden hebben niet geholpen misschien alleen de zinkzalf tegen de ontsteking.
Bij mijn zoontje lijken ze allemaal eerst te moeten gaan ontsteken voor ze verdwijnen. Hij heeft het nu anderhalf jaar (binnenkant armen, zijkant lijfje en benen) en het lijkt nu eindelijk bijna voorbij.
Ik had eventueel nog het Wartner wrattenspul willen proberen. Daarmee 'vries' je ze weg maar daarmee moet je wel heel voorzichtig zijn en het is niet zeker dat het helpt.
Je moet trouwens voorkomen dat ze krabben want dan verspreidt het zich. Dat is bij ons in het begin gebeurd. Mijn beide andere kinderen hebben het nu ook, wel in mindere mate (tot nu toe).
Succes!
Jolanda
3
Aantippen met betadine. Bij mijn zoon zijn ze nu dus weg. Wel elke dag aanstippen.
Thuja druppels schijnen ook te helpen.
Zinkzalf maar dat heeft bij ons niet geholpen.
Nelly
4
je kunt thujatinctuur proberen, maar sommige kinderen (de mijne) krijgen last van deze tinctuur.Wat bij mijn kinderen goed hielp,was doodgewone zinkzald.Dit droogt de plekjes uit,en helpt ook goed en verzachtend voor de ontstoken plekjes. groetjes,yvonne
5
Mijn zoontje had het ook, en ik heb het dagelijks aangetipt met alcogol ( hoog percentage, bij de drogist). Je droogt het als het ware uit. Het prikkelt wel wat maar het is zeer effectief
Marian
6
Hoi,
Mijn dochter heeft ze ook, ik smeer er aloe vera gelly erop, dit houdt de ontsteking tegen en het vermenigvuldigen ervan. Omdat ik dacht dat niet hielp ben ik gestopt. Dit had ik beter niet kunnen doen want de volgende dag had ze het dubbele. Ook gebruik ik weleens aloe propolis creme. Wil je meer weten? frank.kamsteeg@keyaccess.nl
groeten en succes,
Rita
7
Mijn huisarts heeft de waterwratten van mijn dochter afgebrand met een electrisch apparaat. Omdat het plekje eerst verdoofd was(dmv een pleister met zalf), had ze geen pijn. Hij heeft alleen de grootste wratten weggehaald en de anderen waren binnen enkle maanden van zelf weg.
8
Even een vraagje over het aanstippen met betadine of alcohol: hoe lang hebben jullie dat moeten doen voor ze weg gingen? En waar kan ik die thujatinctuur krijgen, bij de apotheek op recept of bij de drogist? Alvast bedankt voor de antwoorden,
Vriendelijke groeten van Debbie mv Lucas 2.9 jr en Casper 14 mnd
9
Waterwratjes, een ware pest!!! Mijn zoontje en oudste dochtertje zijn er ook door geplaagd geweest. Niets hielp, dan maar naar de dermatologe en die heeft er eerst een speciale(verdovende) zalf op gedaan, die zo'n uurtje eerst moest goed inwerken, en daarna heeft ze de blaasjes letterlijk uitgelepeld. Met een piepklein lepeltje( net ÈÈntje voor een Barbiepop)werd wratje per wratje weggehaald. En hoera ... allemaal verdwenen en nog steeds niet teruggekomen, wel moest er na dit gebeuren, ontsmettende zalf op de littekentjes gesmeerd worden, en na enkele dagen zag je er niks meer van. Ondertussen heeft onze jongste dochter het ook te pakken, dus afspraak met de dermatologe voor héél binnenkort.
10
Mijn dochter heeft ook wratjes in de knie holte, is er iets tegen te doen? liefst homeopatisch, bij voorbaat dank
Patricia
11
Mijn zoontje heeft nu al een half jaar waterwratten en het worden er steeds meer, nu heb ik gehoord dat je er calendula zalf (homeopatisch)op moet smeren. Dit hebben wij natuurlijk geprobeerd, elke dag twee tot drie keer smeren en ze gingen langzaam een voor een weg. Alleen de grootste (1ste)wrat wil niet echt weggaan. We blijven hier toch mee doorgaan omdat de rest ook weg is gegaan.
Pamela
12
dag,
via een andere website las ik dat een creme met daarin tretinoine zou moeten helpen. Hier moet je wel een recept voor halen.
Verder heb ik ook over de homeopaat goede verhalen gehoord. Bij ons dochtertje duurde het toen nog 3 maanden. Dus of het door zijn behandeling kwam?
Wees verder wel voorzichtig met alcohol! Erg agressief voor de omliggende huid!
Tuja hielp bij ons niets
Sterkte allemaal!
Annette
13
Pas op met Wartner, handen en voeten met wat dikkere huid gaat wel, maar stip niet te lang aan. Maar op andere lichaamsdelen doe je vaak meer kwaad dan goed. Het aanstipstaafje is vrij groot in verhouding tot de waterwratten, dit kan beschadiging van de normale huid en zelfs littekens geven. Is dan ook erg pijnlijk!!!!
Annette
14
Mijn dochter had hier ook veel last van. Ik heb toen via de site van VSM (www.vsm.nl) deze vraag voorgelegd aan VSM. Ik kreeg toen het advies 1x daags 5 druppels Tamarix gallica gemmae te gebruiken in combinatie met 2x daags 3-5 druppels Echinaplant. Eventueel aangevuld met 2x daags aanstippen met een watje gedrenkt in Thuja occidentalis O. Mijn dochter heeft hier veel baat bij gehad.
Groetjes Joke
15
Mijn huisarts heeft twee weken geleden een waterwrat bij mijn dochter op haar rug aangestipt met stikstof. Ik heb nog niemand anders in het forum over deze oplossing gehoord. Heeft deze man de wrat verkeerd behandeld? De wrat is trouwens al wat kleiner geworden, dus wellicht gaat het helpen.
Nicole
16
Hallo allemaal.
Allereerst bedankt voor heel veel reacties.
Helaas heb ik uit al deze "mogelijke" oplossing nog niet gehaald wat daadwerkelijk geholpen heeft. Mijn huisarts is absoluut tegen stikstof of andere toestanden. Dit omdat het geen "harde wrat" is. Ook de dermatoloog bevestigd dit. Wil hier ook niets aan doen.
Januari gaan we naar de homeopaat om toch nog een poging, "baad t niet schaad t niet " te doen.
Monique
17
Die zinkzalf waar ik het over had heeft toch daadwerkelijk goed en snel geholpen!
groetjes,
Yvonne
18
Mijn dochtertje (3 jaar) had ze overal(knieholte,buik,rug,benen) en toen verschenen ze ook in haar nek... Ben het iedere avond voor ze naar bed ging in gaan smeren met zinkzalf(om verdere verspreiding te voorkomen) en heb enkele grote aangestipt met duoform wel alleen op de wrat en de huid erom heen insmeren met zinkzalf of vaseline want het maakt de huid kapot(prikt ontzettend maar maakt hierdoor antistoffen aan tegen het virus). Mijn dochter vond dit verschrikkelijk,vond mij stom en gemeen maar het werkte. Ojee er kwamen er steeds meer,maar trouw blijven smeren met zinkzalf en ze gingen indrogen en ze verdwenen.
Annette
18
Jaren geleden kreeg mijn zoontje, (toen 7) steeds meer last van waterwratten in zijn knieholte.
Een behandeling van ongeveer 3 weken met Thuja (dr Vogel) en de wratjes waren allemaal verdwenen.
willeke
20
Hallo allemaal,
Ik begrijp inmiddels wel dat ik niet de enige ben met een kind met errrruuuugg veel last van die wratten.
Ik heb afgl 3 wkn Thulja geprobeerd maar ook dit heeft niets geholpen. Tot nu is het enige dat eea in ieder geval rustig houdt, Jaar niet meer te laten zwemmen en/of in bad te laten. Ze doucht 3 x pw zeer snel overige wast ze zich gewoon. Hoe droger hoe beter kennelijk maar ik zit nog steeds met de handen in mijn haar.
Maar bij deze even iedereen bedankt voor zijn/haar reactie en degene die nog komen ook natuurlijk.
Monique
21
Hallo,
Mijn dochterje van drie heeft ook, ruim een jaar, last van waterwratjes op haar buik, benen, armen, handen, billen en hals.
Overal dus !!!!
Alle huis-tuin en keukenmiddeltjes zijn door ons reeds geprobeert.
Ieder wratje wordt bij haar een puist. Wanneer ik deze uitknijp komt daar in eerste instantie pus uit, waarna een dik wit worpje (lijkt op een dikke mee-eter) volgt. Wanneer het worpje er uit is gaat de wrat hevig bloeden.
Vervolgens ontstaat een littekentje, waarvan zij er inmiddels al tientallen van heeft.
Van de huisarts heb ik sinds twee weken en creme (Fucidin) gekregen welke de ontsteking van de waterwrat moet tegen gaan. Tot op heden helpt dit ook niet.
Wij hebben ook gedacht aan bevriezen van de wratten. Maar het gaat dan om meer dan 30 wratten.
Ik ben eigenlijk heel benieuwd of iemand aanslaat op de door mij omschreven witte worpjes uit de waterwrat. En welke middel zij hiervoor hebbn aangewend.
Carla
22
Ook onze dochter van 3 had waterwratten in de knieholte. Volgens de huisarts ging dat vanzelf over. Maar vertel dat maar eens aan een kind dat midden in de zomer steeds s'nachts wakker wordt van de jeuk omdat het broeit. Maar na een vakantie van 3 weken aan het strand van Spanje in combinatie met calendulan zalf was het genezen. Dat is ook een vorm van uitdrogen.
Nu heeft onze zoon van 6 het ook. Alleen over zijn hele lichaam. Ik hoop dat het gaat lukken met jullie tips.
Petra
23
Hallo Carla,
Tja die grote enorme ontstekingen zijn hetzelfde als waar ik dit forum onderwerp mee begon.T lijken zowaar giga steenpuisten. Toevallig is er (na 4 dagen hevige pijn) weer eentje doorgebroken en hieruit komt ook het vocht zoals jij het beschrijft. Ook ik heb fucidin meegekregen maar mocht dit alleen gebruiken op onbeschadigde wratten dus niet wanneer er eentje weer ns was doorgebroken. .
Tot nu toe worden de wratten niet minder in aantal maar de huid eromheen is nu rustig, bijkomende exceem dus en dit kan alleen door (in mijn geval) niet of weinig en kort douchen geen zwemmen of bad. Maar om nou 3 weken daarvoor naar spanje te gaan.
Het is een virus in het bloed de wrat op zich is alleen een gevolg van een oorzaak en zolang je aan de oorzaak niets kan doen blijft het gevolg terugkomen.
Monique
24
Hallo,
Mijn dochtertje heeft héééél veel waterwratjes. Tuja helpt niet.
Ik ben begonnen met Echinacea druppels te geven om de weerstand tegen het virus te verhogen. Nog even afwachten dus. De dermatoloog raadt aan om de wratjes na ze ingesmeerd te hebben met een verdovende zalf uit te lepelen. Geeft dit littekens? Hij sprak van eventuele witte vlekjes? Verdwijnen die nog? Heeft iemand hier ervaring mee? Graag reactie aub. Mireille
25
Bij onze kinderen heeft de huisarts een beetje zalf op wratjes gedaan en een klevertje. En na een klein half uurtje was die plaats een beetje verdooft en zo kon de huisarts ze uitlepelen met een klein mesje. En door de verdoving voelen ze zo goed als niets van pijn. Nancy
26
Onze dochter van 7 had er ook veel last van. Ze had ze in beide knieholtes en twee grotere op haar dijbeen. Middeltjes hielpen niet. De huisarts heeft ze toen inderdaad "uitgelepeld". Dat bloedde even heel flink, maar ze was de dag erna van alle last af.
Martin
27
Wat een ellende die waterwratten!
Mijn oudste had wratjes met exceem in de knie- en armholtes en de jongste had heel veel wratjes. Zoals zoveel mensen schrijven, niets helpt. Totdat wij via via hoorden van Bach Rescue Creme. Te verkrijgen bij drogist of homeopaat.
Wij hebben het tweemaal daags dun op de plekken aangebracht. Na een week of twee was het exceem verdwenen en de wratjes waren bijna weg. Nu zijn we een maand verder en de kinderen zijn waterwratvrij.
succes!
Maarten
28
ik heb zelf een wrat en heb hem afgebonden.
ze werden zwart en vielen er af.
dat komt omdat er geen bloed meer door heen kon lopen dus ging de wrat dood.het resultaat na eenpaar dagen.
groetjes lotte 9 jaar
29
ik heb 2 dochters die beide het hebben 1 heel erg heb al thuja gebruikt Formule W.
Zoals gezegd: er komt vaak vuil uit, net puistjes, en dat doet erg pijn. Ik weet niet wat ik er nog aan moet doen. Vooral mijn oudste van bijna negen heeft er veel last van. Ze wordt nu ook geplaagd op school en wil geen korte broek of jurk meer aan wie weet er iets op ben al een paar keer bij mijn arts geweest maar die zegt dat het van zelf weg gaat maar ik geloof dat niet zo nu had hij het wel over uit lepelen maar het schijnt dat het erna weer terug komt ik weet het nu niet meer.
Ilse
30
ook mijn dochter had veel last van waterwratten.
de grote heb ik uitgeknepen en met alcohol verzorgt. de rest aangestipt met Formule W. en elke wrat afzonderlijk een klein pleistertje opgedaan,elke dag opnieuw. binnen enkele dagen was alles verdwenen zonder littekens.
marie-louise
31
Hallo,
Mijn zoon van 7 heeft ook waterwratten. Volgens onze arts moet je ze nooit uitknijpen omdat het vocht dat eruit komt zorgt voor nieuwe wratten. Ik heb een zalf: Aldara(actieve stof:imiquimod).
Wij wonen in de VS, ik weet niet of dit in Nederland ook gegeven wordt. Ik gebruik het nu een week en echt resultaat zie ik niet, maar volgens de bijsluiter duurt dat minstens 3 weken. Iemand ervaring?
Anja
32
Wat bij onze dochter van 2 in elk geval baat had tegen de jeuk is de SUDOCREM (drogist) die je ook kunt gebruiken tegen luieruitslag. Zeer probaat middel, snel resultaat. Ze kreeg door de wratjes een op exceem lijkende reactie. Meinte
33
ik zie hier allemaal verhalen over waterwratten bij kinderen, maar ik ben een volwassen vrouw van 32.en ik zit onder de waterwratten,maar alleen op mijn billen en schaamstreek,en het zijn echt geen genitale wratten.mijn zoon van 9 had er ook erg last van,maar bij hem zijn ze weggegaan door zee en zon. nu heeft mijn dochter het ook gekregen, en heeft zij mij waarschijnlijk ook besmet mischien omdat we samen in bad gingen. nu hoop ik dat de dermatoloog mij ervan af kan helpen.zijn er nog meer volwassen met het zelfde probleem? groet deborah
34
Ik heb voor de waterwratten een zalf (exzeemzalf) gebruikt van het merk BLOEM en een fantastisch resultaat.
tj
35
mijn zoontje heeft ook waterwratten, alleen jeuken deze niet. Wel een lelijk gezicht aangezien ze ook in zijn hals en gezicht komen. Zijn vriendje heeft last van ontstekingen. Zijn moeder heeft nu via de drogist Echinaplant druppels en Tamarix Gallica Gemmae gekregen die wij nu ook gaan proberen. Ik heb in het forum hier ook over gelezen,alleen wordt daar over veel minder druppels gesproken. Wij moeten 3x daags van beide 20 druppels in water oplossen. Ben benieuwd.
LIdy
36
Ook mijn zoontje had een waterwrat, 1 grote en 2 kleintjes. De grote was inmiddels ontstoken. De huisarts zei: deze wratten verdwijnen vanzelf. Ik heb toen Thuja druppels (2x per dag aanstippen) en een vitaminedrank gebruikt. Nu 1 maand later zijn ze weg. De vitaminedrank blijf ik nu gedurende het hele jaar gebruiken.
Gr. Hilda
37
Hoi Monique,
ik las eerder dat iemand zei om calendulan zalf te gebruiken, maar ik heb gemerkt dat calendulan emulsie beter werkt, en het helpt ook tegen littekenvorming.Wel elke dag een of twee keer insmeren en volhouden! succes!
38
Hoi allemaal,
Mijn dochter van 6 en zoon van 4 hebben allebei waterwratten. Ik heb gehoord dat het een half tot 3 jaar kan duren voordat ze verdwijnen. De ontstoken wratjes "stip"ik aan met echinaeforcecreme van dr. Vogel en ze krijgen sinds kort homeopathische druppels (Kiemplant weerstand van Homeoropa, te koop bij natuurwinkel) Bij een neefje heeft dit geholpen. Bij hem duurde het een maand of drie voordat ze verdwenen waren. Ik ben benieuwd.
groetjes, dinette
39
Hoi,
mijn zoontje van 11 heeft 2 maanden geleden ook enkele wratten gekregen. Op het wrattenspreekuur werd niets ondernomen, dan een doorverwijzing naar de huisarts. Die deed niets en zei dat het zelf zou verdwijnen. Mooi niet. Mijn zoon klaagde over jeuk en pijn. I wrat had hij in zijn nek, 2 op iedere bovenarm en 1 bij zijn navel.
Alcoholoplossing hielp niet. Bij de drogist heb ik Formule W gehaald. Die heb ik 2 weekjes erop gedruppeld. Resultaat: geirriteerde huis, that's it.
Vervolgens heb ik de nek en armwratten eerst 2 dagen met alcohol behandeld. Vervolgens uitgeknepen, met Formule W gedruppeld en met pleisters 2 weken afgedekt. Guess what: de wratten zijn verdwenen, zonder een litteken achter te hebben gelaten.
Nu ben ik met de navelwrat bezig. Het is goed op weg om te genezen.
Bij mijn zoon heeft het geholpen, misschien bij jullie ook...........succes
Ann
40
Zoon van 9jaar heeft sinds half jaar last van waterwratten in knieholten en bovenbenen/bil.
Zalf van huisarts gehad zonder resultaat.
Geprobeerd in te kloppen met zinkzalf echter ook zonder resultaat.
Wratten 2x per dag inpoederen met dutimon poeder (verkrijgbaar bij drogist).Poeder op steriel gaasje doen. Eerst gaan wratten flink ontsteken maar verdwijnen na een aantal weken.
Wratten die erg ontstoken waren en nog niet open, trekzalf opgedaan.
Hierna gelijk weer dutimon poeder.
Ik hoop dat hier nog meer personen baat bij hebben.
Succes ermee, E
41
onze dochter kreeg last van waterwratten toen ze 6 mnd. oud was.Onze huisarts zei ook dat ze van zelf weg zouden gaan, maar toen ze gingen ontsteken kregen we EBT druppels ( VSM ) ter verhoging van de weerstand. De ontstekingen en de waterwratten gingen weg.
mariëtte
42
Volgens mij, ben ik hem nog niet tegengekomen...
Dus nog maar een middeltje.
Bij mijn dochter smeer ik er NESTOSYL op. 1 Keer per dag, voor het slapen gaan.
NESTOSYL is bedoeld voor verlichting van jeuk bij insectenbeten, en kleine schaaf en snijwondjes.
Er zit wat zinkoxide in en het is een beetje vettend, verder is deze zalf ook nog een beetje desinfecterend.
Veel toepassingen dus in 1 cremepje.
Verkrijgbaar bij de drogist, of bij AH.
Jantina
43
Ons zoontje heeft van baby af aan eczeem, en nu al enkele maanden waterwratjes, die inderdaad pas weggaan nadat ze ontstoken zijn geweest. En als ik alle reacties hierboven leest, weet ik het eigenlijk helemaal niet meer. Op dit moment gebruik ik ook calendulancreme. En ik smeer het er eigenlijk alleen op, omdat ons zoontje het heerlijk vindt, als zijn benen worden ingemeerd. (Even geen jeuk) Wat ik sinds kort vooral doe, is zorgen dat er zoveel mogelijk zon aan komt, en laten baden in zeezout. Ik kan nog niet zeggen of het helpt, maar zijn huid wordt er iets "rustiger" van.
Ik las zojuist wel iets, wat ik nog niet wist en daarom even hierin plak:
Als uw kind bolhoedwratjes heeft, ook wel waterwratjes genoemd, mag u geen hormoonzalf gebruiken. De hormoonzalf bevordert namelijk het aantal en de groei van de wratjes.
Vreemd dat de huisarts ons dit niet vertelde, toen hij de waterwratten bekeek, en een nieuw recept voor de hormoonzalf schreef.
Ik denk dat geen enkel middel echt werkt, alleen verlicht. En dat het gewoon afwachten is, tot het lichaam van binnenuit reageert. Helaas....
Chantal
44
Hoi (14 juli 2003)
Wat een reakties!!!
Ik heb twee maanden geleden ook gereageerd, omdat mijn kinderen ongeveer een jaar last van waterwratten hebben. Nu hebben ze er zelf niet zo'n last van, maar ik vind het vervelend. Wanneer ze gaan ontsteken kan het wel wat pijnlijk voor ze zijn.
2 maanden geleden ben ik begonnen om ze 3 maal daags druppels te geven (HOMEOROPA kiemplant weerstand).En warempel ze gaan weg. Een homeopathisch middel duurt even voordat het aanslaat, maar na ongeveer 2 maanden merk je dat ze weg gaan! Ze "ontsteken" , drogen uit, komt een korstje op (insmeren met calendula creme om littekenvorming te voorkomen)
EN WEG ZIJN ZE!
Ik hoop dat het bij meer kinderen werkt.
Dinette
45
Hallo,
Onze dochter Lynn van 7 jaar heeft wel 30 waterwratten op haar benen. Vorig jaar zomer is het begonnen. Net als zovelen van jullie schrijven, zei ook onze huisarts dat ze vanzelf over zouden gaan.
Sinds begin mei van dit jaar is de omliggende huid helemaal ontstoken. Het is echt verschrikkelijk. Wij hebben ook al alles geprobeerd. Zijn zelfs met Lynn bij een osteopaat (natuurgenezer) geweest. Inderdaad niets helpt. Veel geld uitgegeven aan allerlei middeltjes en consulten, maar het kind is nog steeds niet van haar klachten verlost.
Ze draagt nu onder haar jurken korte broekjes, zodat de huid niet langs elkaar kan schuren. Als ze de broekjes uit doet, zitten deze vol bloed en gele smurrie. Ze schaamt zich ontzettend voor haar benen. Toen ik vanmiddag thuis kwam van mijn werk (het zwembad stond op in de tuin) kwam ze op me afgelopen. Haar benen wijd uit elkaar en helemaal rood. Heb toen de telefoon gepakt en de dermatoloog gebeld. Kunnen gelukkig snel met haar terecht.
Ik hoop dat hij haar kan helpen. Wij zijn ten einde raad.
Het lucht echter wel een beetje op om te lezen dat ze niet te enigste is en dat sommige gevallen nog erger zijn.
Allemaal veel sterkte.
Gerrie
46
Hoi Gerrie,
Het eerste wat in me op komt is arm schaap die kleine van jou. Inderdaad er zijn kinderen die er vreselijk onder lijden en waar de dooddoener "gaat vanzelf over" niet werkt. Zou je ons op de hoogte willen houden w.b. de dermatoloog en of er iets aan gedaan kan worden? Zo ja is dat nl voor mij reden genoeg een bezoek via huisarts af te dwingen.
Alvast bedankt
Monique

9 opmerkingen:

 1. onze zoon van 3 had al 2 jaar waterwratjes en de huisarts zei het gaat vanzelf wel over.
  niets aan doen anders krijg je littekens.maar het werd zo erg dat hij nergens meer zonder shirtje heen kon en niet op zwemles zou kunnen.
  we zijn toen op zoek gegaan naar een middeltje en we hebben het gevonden.spray away van natusor.met een maand waren ze bijna helemaal weg.3 keer per dag op de plaatsen van de wratjes spuiten net zo lang tot ze helemaal weg zijn.het is homeopatische.ik hoop dat ik andere ouders en kindjes kan helpen met dit advies,ik was erg blij voor mijn zoon dat hij er eindelijk van af was.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. onze zoon van 3 had al 2 jaar waterwratjes en de huisarts zei het gaat vanzelf wel over.
  niets aan doen anders krijg je littekens.maar het werd zo erg dat hij nergens meer zonder shirtje heen kon en niet op zwemles zou kunnen.
  we zijn toen op zoek gegaan naar een middeltje en we hebben het gevonden.spray away van natusor.met een maand waren ze bijna helemaal weg.3 keer per dag op de plaatsen van de wratjes spuiten net zo lang tot ze helemaal weg zijn.het is homeopatische.ik hoop dat ik andere ouders en kindjes kan helpen met dit advies,ik was erg blij voor mijn zoon dat hij er eindelijk van af was.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn zoontje van 5 heeft ze nu ruim anderhalf jaar m.n. in zijn knieholte, binnenbenen en onder zijn oksel. De huisarts heeft 1 ontstoken wrat 2x uitgesneden zonder verdoving. Traumatisch! Ik heb veel geprobeerd maar niks helpt. Om de eczeem te verminderen smeer ik cetomacrogolzalf van de apotheek. Dat verzacht. Hopelijk verdwijnen ze straks in de zomervakantie eindelijk vanzelf! Als ik alle reacties zo lees ga ik twijfelen om toch nog weer andere middeltjes te proberen maar ik denken dat ik het er toch maar bij laat. Bij mijn andere zoontje zijn ze uiteindelijk ook vanzelf verdwenen. Succes allemaal met de strijd tegen deze akelige watjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb gelezen dat het ook door bezoek aan het zwembad komt.
  Ik gebruik nu sinds bijna 2 weken Medihoney Derma Cream, nadat we al een half jaar creme van de huisarts proberen en betadine, op aanraden van de dermatoloog en ze zijn bijna weg!!! Via Farmaline het goedkoopst en de volgende dag geleverd.
  Ik hoop voor jullie dat het net zo goed helpt als bij Sophie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onze zoon van 10 heeft ze bijna twee jaar gehad. Alles geprobeerd, niks hielp. Uiteindelijk hebben we hem in een zout bad gedaan. Hij is 3x in bad geweest met 6 eetlepels Zarqa dode zee zout (haal je bij de Tuinen). Toen kreeg hij over zijn hele lijf een soort eczeem achtige uitslag, waar de dokter niets van begreep. Maar na 5 dagen was alles weg, ook de waterwratjes! Hoera!!!
  Heb inmiddels al van meer gehoord dat dit ook bij hen hielp.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb hier een zoon die ze wel degelijk opgelopen heeft in het zwembad. Had ook al gewone wratten die vanaf daar ons huis zijn binnen gekomen. Met open waterwratten mag je absoluut niet zwemmen. Doe je dit wel, zadel je ook anderen met het probleem op. Denk dus even goed na voor je dit doet...

  Bij ons hebben we ook al van alles geprobeerd: tea tree, hydro, wrattenspray van de reform zaak, osteopaat en fucidine zalf. Niets helpt vooralsnog. We gaan het nu maar proberen met Betadine zeep en anders een zoutbad.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn zoontje had ze ook. Ik kreeg als advies een badje met zeezout. Hij was er snel vanaf. De jeuk stopte gelijk waardoor hij niet meer krabte en de huid dus gelijk rustiger werd.
  Om de dag een half uurtje laten spelen in een badje met warm water met zeezout. Heb gewoon die bij de action gehaald. In een babybadje ongeveer een kwart zakje gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Altijd vervelend die waterwratje! Ook altijd uitkijken op het zwembad. Gelukkig thuis met het eigen zwembad minder last van.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn dochter van 8 heeft al ruim een jaar last van waterwratjes, waarbij het aantal de afgelopen tijd flink toegenomen is (totaal ongeveer 40, waarvan 3 meer dan 1 cm groot). Op advies van de huisarts in eerste instantie gewacht tot het vanzelf over zou gaan, maar toen ze zich begon te schamen ben ik toch op zoek gegaan naar behandelmogelijkheden. Drie weken geleden zijn we begonnen met elke ochtend en elke avond alles insprayen met Natusor Naturalize Zwem & Kinderwratjes Spray (via de online drogist) en ze zijn nu echt bijna helemaal weg. Ik kan het iedereen aanraden dit te gebruiken want ik kan me niet voorstellen dat dit toeval is!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je comment!